MOTOCICLISM: Adrian Răduță, misiune îndeplinită la Gorogota – Ciolpani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma etapelor cu numărul cinci a Campionatului Est European de Motocros, respectiv numarul doi din Campionatul Naţional de Motocros, desfăşurate în perioada 9-10 mai pe circuitul de la Gorgota – Ciolpani, pilotul echipei Top Cross TCS, Adrian Răduţă şi-a consolidat prima poziţie în clasamentul general.

Adi a câştigat ambele manşe ale clasei MX1, deşi a avut unele probleme în timpul cursei. După un start nu foarte bun în prima manşă, pilotul Top Cross TCS a recuperat terenul pierdut, abordând într-un stil spectaculos toate rampele de pe circuit. Singurul pilot mai rapid decât Adi a fost bulgarul Petar Petrov, câştigătorul clasei MX2, a cărui motocicletă, mai uşoară și mai puţin puternică s-a potrivit mai bine configuraţiei traseului.

Motocicleta mea de concurs, un KTM 250 SX-F a fost adusă la o capacitate de 300 cmc, pentru a putea alerga în clasa MX1. Aceasta înseamnă un plus semnficativ de putere, care mă obligă să plec de la start cu treapta trei. Observând că imediat după start terenul era destul de moale, am considerat că nu aş fi avut destulă putere cu treapta trei, ceea m-a obligat să plec cu a doua, deşi motocicleta se comporta violent", a explicat Adrian Răduţă.

"Momentul în care am modulat ambreiajul pentru a o potoli a fost suficient pentru a permite câtorva piloţi de la MX2 să se strecoare în faţa mea. Am recuperat însă pe parcurs, deşi faptul că motocicleta este cam puternică pentru acest gen de circuit tehnic, m-a obligat să fiu extrem de atent pe sărituri, trebuind să frânez în decolare. În manşa doi, terenul care între timp se uscase, m-a ajutat să iau un start bun. Mă bucur că am alergat împreună cu clasa MX2, asta mă ajută să îmi impun un ritm mai rapid şi cred în continuare că adevărata provocare este reprezentată de cursa din campionatul german ADAC MX Masters, care se apropie”, a mai spus pilotul Top Cross TCS.

În weekendul 16 – 17 mai, Adrian Răduță va fi prezent la Băneasa Shopping City pentru o demonstrație de motociclism.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite