MotoGP: Rossi are un avans de 30 de puncte faţă de Lorenzo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MotoGP: Rossi are un avans de 30 de puncte faţă de Lorenzo
MotoGP: Rossi are un avans de 30 de puncte faţă de Lorenzo

Nimic neobişnuit. Valentino Rossi (Yamaha) a câştigat astăzi, Marele Premiu al statului San Marino, contând pentru Campionatul Mondial de motociclism viteză. Italianul nu i-a lăsat nicio şansă colegului său Jorge Lorenzo.

Plecat din pole-position, Rossi a acţionat cu prudenţă, amânând duelul său cu Pedrosa şi Elias. Şi bine a făcut de vreme ce în primul viraj Alex de Angelis (Honda), Colin Edwards (Yamaha) şi Nicky Hayden (Ducati) au forţat şi au ajuns la sol şi n-au mai plecat. În frunte, Pedrosa a mers tare, stabilind chiar recordul de timp pe un tur. Rossi a aşteptat momentul prielnic pentru atac. Şi în turul 7 el şi-a depăşit rivalii, pentru a obţine un nou succes, al şaselea din acest sezon. Italianul a terminat cursa cu un avans de două secunde faţă de Lorenzo şi cu mai bine de douăsprezece asupra lui Pedrosa.
Victoria italianului a fost salutată de spectatori, în mare parte compatrioţi de-ai săi. A fost cursa cu numărul 103 pe care „Doctorul” o câştigă. Rossi are un avans de 30 de puncte în faşa lui Lorenzo în ierarhia Campionatului Mondial la MotoGP.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite