VIDEO: Vezi maşina lui Kubica după accident! Polonezul a fost operat 7 ore!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul polonez de Formula 1 Robert Kubica a fost operat timp de şapte ore după accidentul grav suferit, duminică, la un raliu în Italia, iar pronosticul medicilor în cazul său rămâne rezervat.

Francesco Lanza, directorul secţiei de ortopedie din cadrul spitalului Santa Corona, a confirmat luni că Robert Kubica va necesita o nouă operaţie în urma gravului accident suferit duminică dimineaţă în Raliul Ronde di Andora din Italia.

Chiar dacă a fost operat timp de şapte ore la mâna dreaptă, pilotul echipei Renault va avea nevoie de o nouă operaţie pentru numeroasele fracturi suferite la cot, umăr şi piciorul drept.

"Pacientul va trebui să suporte o nouă intervenţie chirurgicală. Nu numai pentru părţile deja tratate, ci şi pentru alte probleme şi traume pe care le-a suferit şi la care nu am putut lucra din cauza urgenţei. Cel mai important lucru a fost să stabilizăm pacientul şi să atenuăm rănile", a declarat Lanza.

Inedit este faptul că primul lucru pe care l-a făcut polonezul când s-a trezit din coma indusă de medici a fost acela de a întreba despre starea de sănătate a copilotului Jakub Gerber, care a scăpat nevătămat în urma accidentului.

Mai citeşte şi:

Accidentul lui Kubica, lovitură grea pentru Renault

Durata după care pilotul ar putea să-şi recapete pe deplin funcţionalitatea braţului, dacă totul decurge bine, a fost estimată la cel puţin un an. "Mâna era caldă, ceea ce este un prim semn că operaţia a decurs bine", a declarat Rossello pentru jurnaliştii prezenţi la spitalul Santa Corona, de lângă Genova. "Avem nevoie de cel puţin şase zile pentru a vedea dacă circulaţia sângelui va decurge aşa cum ar trebui", a mai adăugat doctorul care s-a ocupat de cazul lui Kubica.

Chirurgii au mai fost nevoiţi să stopeze o hemoragie internă şi să stabilizeze o fractură de femur drept.

Polonezul Robert Kubica a suferit mai multe fracturi la braţ, la un picior şi la mâna dreaptă, la raliul Ronde di Andora, în apropiere de Genova, a anunţat, duminică, echipa Lotus Renault GP. Maşina sa s-a izbit de un zid în partea stângă, cea a pilotului, copilotul său Jakub Gerber nefiind rănit.

Accidentul lui Kubica a avut loc la 4,6 kilometri de la plecarea în cursă, în localitatea San Lorenzo, când a ieşit de pe carosabil în plină viteză şi s-a izbit de zidul unei mici biserici.

Iată imagini cu maşina lui Kubica după accident:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite