Kubica, tratat cu sângele lui Ioan Paul al II-lea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul polonez al echipei Lotus-Renault, Robert Kubica, victima unui accident grav petrecut săptămâna trecută, va primi o picătură din sângele fostului Suveran Pontif, Papa Ioan Paul al II-lea, pentru a-l ajuta să se vindece.

Stanislaw Dziwisz, arhiepiscop al Cracoviei, a declarat, pentru postul privat de televiziune TVN24, că o raclă cu moaşte îi va fi înmânată, sâmbătă, pilotului polonez, care este internat la spitalul Santa Corona din Pietra ligure, iar aceasta va conţine o picătură de sânge şi o bucată de ţesătură dintr-un veşmânt ce i-a aparţinut Papei Ioan Paul al II-lea.

"Papa Ioan Paul al II-lea practica chiar el acest sport, iubea sportivii şi tineretul", a declarat Dziwisz, fost secretar şi prieten apropiat al fostului Suveran Pontif.
Un flacon cu sângele fostului Suveran Pontif va deveni o relicvă religioasă ce va fi instalată într-o biserică poloneză după beatificarea acestuia, pe 1 mai 2011.

Cardinalul Stanislaw Dziwisz a primit flaconul cu sângele Papei Ioan Paul al II-lea atunci când acesta a fost supus unei serii de teste medicale, când se afla pe moarte. Flaconul, păstrat de cardinal, va deveni în scurt timp cea mai importantă relicvă religioasă a Papei.

Pilotul polonez de Formula 1 al echipei Lotus-Renault, Robert Kubica, victimă a unui accident grav la 6 februarie, a fost scos de la reanimare, joi dimineaţă, fiind transportat la secţia de ortopedie a spitalului Santa Corona.

Robert Kubica a fost operat timp de şapte ore după accidentul grav suferit la un raliu în Italia. Mâna lui Kubica, parţial secţionată în accident, a fost revascularizată şi fracturile au fost reduse. Chirurgii au mai fost nevoiţi să stopeze o hemoragie internă şi să stabilizeze o fractură de femur drept.

Kubica a suferit mai multe fracturi la braţ, la un picior şi la mâna dreaptă, la raliul Ronde di Andora, în apropiere de Geneva. Accidentul lui Kubica a avut loc la 4,6 kilometri de la plecarea în cursă, în localitatea San Lorenzo, când maşina a ieşit de pe carosabil în plină viteză şi s-a izbit de zidul unei mici biserici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite