Kobayashi: "Sunt periculos pe pistă pentru că am ochii mici şi nu-i văd pe ceilalţi piloţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kamui Kobayashi
Kamui Kobayashi

Acuzat de adversari că are un stil periculos de a depăşi pe pistă, japonezul Kamui Kobayashi de la Sauber le-a spus motivul: "sunt japonez, am ochii mici şi nu-i pot vedea pe ceilalţi piloţi de pe pistă".

În vârstă de 24 de ani, japonezul a debutat în Formula 1 spre sfârşitul sezonului trecut, la Toyota, echipă care ulterior s-a retras din campionat şi a ajuns la Sauber. Încă de la primele curse, japonezul a impresionat prin stilul său agresiv de pilotaj.

Cele mai bune clasări - locul 7 - le-a înregistrat la Marele Premiu al Europei şi la Grand Prix-ul Japonei, iar aceste performanţe nu au venit întâmplător, ci după ce a efectuat numeroase depăşiri "la limită". Adversarii l-au acuzat că manevrele sale sunt nebuneşti uneori şi că riscă să provoace accidente grave.

Întrebat care este secretul depăşirilor pe care le realizează, Kobayashi a răspuns cu ironie: "Pentru că sunt japonez, am ochii mici şi nu-i văd pe ceilalţi".

Rugat apoi să explice serios, japonezul a precizat că nu are niciun secret: "Când simt că pot depăşi, o fac pur şi simplu".

Kamui Kobayashi a încheiat sezonul pe locul 12, cu 32 de puncte, iar Sauber a fost a opta echipă din Marele Circ, acumulând 44 de puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite