Kimi Raikkonen a condus din nou un monopost de Formula 1 la Valencia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul Kimi Raikkonen a revenit pe pistă într-un monopost de Formula 1, luni, pe circuitul Ricardo Tormo (Valencia), după doi ani de absenţă din Marele Circ, el făcând mai multe tururi la volanul unui Renault R30 din 2010, a anunţat noua echipă a finlandezului, Lotus F1 Team.

"A fost plăcut să mă aflu din nou într-un monopost", a declarat Raikkonen, campion mondial de F1 în 2007, când făcea parte din echipa Ferrari. "Să conduc, să pun frână, să iau viraje, toate acestea nu îmi iau mult timp, dar va dura mai mult să mă familiarizez cu maşina, echipa şi pneurile", a menţionat finlandezul.

Monopostul R30 condus de Kimi Raikkonen a fost echipat cu pneuri Pirelli din 2011, producătorul italian înlocuind anul trecut furnizorul japonez Bridgestone. Sesiunea de pregătire s-a desfăşurat cu porţile închise.

Kimi Raikkonen revine în Formula 1 în acest sezon, după ce a semnat un contract pe doi ani cu echipa Lotus. În ultimele două sezoane, el a participat la aproximativ 20 de raliuri fără să obţină vreo victorie. Anterior, el a concurat în Formula 1 pentru echipele Sauber (2001), McLaren (2002-2006) şi Ferrari (2007-2009).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite