Bolidul KTM X-BOW Superlight costă 80.000 de euro şi poate fi văzut la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul şi deocamdată singurul dealer KTM din Bucureşti şi sudul României, Dementor, s-a deschis astăzi, alături de cunoscutele motociclete sport fiind expusă  şi versiunea Superlight a lui KTM X-BOW.

Rod al colaborării dintre KTM, Dallara şi Audi, acesta este un supercar aparte care indiferent de versiune te duce cu gândul la curse. Până în acest moment sunt disponibile cinci versiuni ale modeului, din care una este dedicată strict curselor pe circuit. Este vorba despre KTM X-BOW GT4 .

În showroomul Dementor, aflat pe şoseaua Pipera, poate fi admirat KTM X-BOW Superlight cea mai uşoară vesiune a maşinii produse la Graz (cântăreşte sub 800 de kilograme!). Aceasta se adresează celor care vor să conducă cu adevărat sport, bolidul nefiind echipat cu plafon, parbriz, radio sau aer condiţionat. Din acest motiv, şoferul şi pasagerul din dreapta sa pot rula cu X-Bow doar purtând cască, inclusiv pe drumurile publice (maşina este omologată şi pentru stradă).

Pentru că această versiune este practic una de curse, pe care o poţi utiliza şi pe stradă X-BOW Superlight deţinut de Dementor va concura în 2010 în 6 etape din GT4. Dan Tatoiu va fi pilotul care o va duce pe şase dintre marile circuite ale Europei. FIA GT4 va avea în şase Mari Premii,  acestea desfăşurându-se în locaţii precum Spa Francorchamp, Nurburgring sau Donintgon Park.

X-Bow este propulsată de un motor Audi de 2,0 litri, pe benzină turbosupra alimentat cu intercooler şi 4 cilindri în linie. Propulsorul dezvoltă 240 de cai putere la 5.500 rpm (cuplu maxim 310 Nm la 2000 – 5.500 rpm). În versiunea Superlight întreaga maşină cântăreşte doar 785 de kg.  Transimia este şi ea luată de la Audi fiind una manuală cu şase rapoarte.

Preţul versiunii Superlight ajune la 80.000 de euro fără TVA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite