MOTO: Jorge Lorenzo: "Nu poţi face nicio greşeală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MOTO: Jorge Lorenzo: "Nu poţi face nicio greşeală"
MOTO: Jorge Lorenzo: "Nu poţi face nicio greşeală"

Jorge Lorenzo, unul din cei mai competitivi piloţi ai sezonului actual MotoGP a dat un interviu pentru revista americană "Ultimate Motorcycling", preluat de MotoFlash. În vârstă de doar 22 de ani, pilotul spaniol se luptă cot la cot cu greii Campionatului Mondial de MotoGP.

Jorge Lorenzo este liderul clasamentului în urma cursei din Japonia

Reporter: Ai intrat în forţă în MotoGP anul trecut, prin numeroasele podiumuri şi clasări în pole-position. Ţinând cont de faptul că ai fost campion mondial la clasa 250GP în 2006 şi 2007, care a fost cea mai mare diferenţă atunci când ai trecut pe motocicleta de 800 cmc?


JL: Totul este mai mare! Însă cel mai important aspect este puterea fiecărei motociclete. Nu poţi face nicio greşeală.

Reporter: Eşti considerat cel mai de success pilot spaniol al tututor timpurilor la clasa 250GP, având o victorie mai mult decât Dani Pedrosa sau Sito Pons. Simţi vreo presiune din cauza asta atunci când eşti pe actuala motocicletă sau sunt doar amintiri distante?

JL: Nu te poţi baza pe ce spun oamenii despre tine. Am avut doi ani incredibili la 250, dar în MotoGP o iei de la capăt. Aici este o altă lume... adevaratul Campionat Mondial. Casey Stoner a luat un titlu mondial aici fără să fi avut altul în nicio categorie.

Reporter: Ai câştigat podiumul cu numărul 50 în aceeaşi zi când Valentino reuşise victoria cu numarul 100. A reuşit momentul său de glorie să-l pună în umbră pe al tău ?

JL: Pentru mine acel număr este important dar evident nu la fel precum 100 de victorii. Este doar un punct de referinţă pen

image

tru mine, dar cel mai important lucru pentru noi este să continuăm în acest fel... este cea mai bună variantă pentru echipă.

Reporter: În sezonul 2009 Michelin şi-a încetat activitatea în MotoGP, Bridgestone rămânând unicul furnizor. Cum crezi că a afectat asta cursele, în general?

JL: Este mai bine pentru spectacol. Anul ăsta, aproape toate cursele au fost incitante în timp ce anul trecut au fost plictisitoare. Nu am fost de acord cu soluţia unui singur furnizor de pneuri deoarece cred în competiţia dintre departamentele R&D ale fiecărui brand, dar decizia celor de la Dorna s-a dovedit a fi cea bună, lucru pe care l-am putut observa şi în cursele de anul acesta.

Reporter: Ultimele tururi alături de coechipierul tău Valentino Rossi pe circuitul din Barcelona au oferit unul din cele mai spectaculoase momente din acest sezon. Sunteţi buni prieteni în afara circuitului sau fiecare îşi vede de treaba lui la sfârşitul zilei?

JL: Avem mult respect reciproc şi acest lucru este cel mai important într-o echipă atât de competitivă ca a noastră.

Reporter: Rossi a fost foarte direct în legătură cu lipsa de spectacol din MotoGP-ul zilelor noastre datorită sistemelor de cont

image

rol al tracţiunii şi a unei electronici mult prea sofisticate. Ce rol joacă aceste lucruri în MotoGP din punctul tău de vedere?


JL: Mi-ar place un MotoGP fără electronică de niciun fel. În acest mod am putea vedea care sunt diferenţele dintre un pilot şi altul. Adevăratul talent al unui pilot.

Reporter: Este impresionant ce a reuşit americanul Ben Spies să facă în Campionatul Mondial de Superbike. Ai urmărit cursele? Şi dacă da, ce crezi despre performanţele sale de până acum?

JL: Îi urmăresc performanţele din reviste. Cred face un sezon foarte bun chiar dacă Haga a început mai bine decât el. Acum însă are o şansă clară să devină campion mondial.

Reporter: Eşti cel mai tânăr pilot din MotoGP care a terminat pe podium în primele sale trei curse, furând acest record de la Dani Pedrosa cu o singură zi. S-a spus că există o mare rivalitate între voi, sunteţi mai apropiaţi în momentul de faţă?

JL: Anul acesta avem o relaţie bazată pe respect. Sunt un tip politicos şi nu-mi doresc un razboi în afara circuitului. Cred că problemele noastre s-au sfârşit.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite