Ionel Pascotă concurează la echipa tatălui său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanul este motociclistul român cu cele mai multe titluri pe plan intern şi internaţional. Pascotă a fost pus pe liber la finele lui 2009 de UCM Reşiţa. Acesta, din motive financiare, a renunţat şi la jumătate din echipa de viteză în coastă.

Timişoreanul, care va împlini vara aceasta 31 de ani, a alergat cinci ani sub culorile UCMR, timp în care a câştigat nu mai puţin de 14 titluri. În sezonul 2010, va reprezenta clubul tatălui său, Pascotă Racing Timişoara, şi vrea să-şi îmbogăţească palmaresul, şi aşa unul impresionant, cu alte şase trofee.

Considerat cel mai bun motociclist român din toate timpurile, Ionel Pascotă provine dintr-o familie cu mare tradiţie în sportul pe două roţi. Practic, el a simţit miros de ulei ars şi cauciuc fierbinte imediat ce a deschis ochii.

Bunicul, Ioan-Ilie Pascotă, a fost campion republican patru ani la rând, din 1948 până în 1951, vicecampion balcanic în 1948, şi a decedat în 1955, în urma unui accident. Unchiul, Petrică Pascotă, are în palmares două titluri de campion naţional şi şase titluri de vicecampion al României.

Tatăl, Ionel Pascotă, Maestru al Sportului, se poate lăuda cu şase titluri de campion naţional la clasele 250 cmc şi 500 cmc, 12 titluri de vicecampion şi 20 de medalii de bronz. Cum aşchia nu sare departe de trunchi, Ionel a luat imediat microbul şi, la 12 ani, era deja obişnuit cu şaua motocicletei. Născut într-o familie de campioni, a cunoscut repede drumul spre succes. Din 1993 până în 2004 a câştigat tot ce se putea pe plan intern.

14 titluri în cinci ani

Rezultatele de excepţie obţinute de Ionel au atras atenţia cluburilor puternice din ţară, dar şi de afară. A optat pentru UCM Reşiţa, club sub culorile căruia a cunoscut cele mai mari performanţe din întreg motorsportul românesc.

"Au fost cinci ani excepţionali. Am câştigat 14 titluri împreună, iar acum e timpul să mă orientez spre altă echipă. Voi alerga pentru echipa tatălui meu din Timişoara. Sponsorii mei personali, pe care i-am avut alături şi pe perioada parteneriatului cu UCMR, mi-au promis că vor rămâne lângă mine. Mi-am propus să câştig şase titluri anul acesta, pentru că voi alerga şi la 600 cmc şi la superbike. Voi concura în Campionatul Naţional pe Aeroport şi Circuit, în Campionatul Europei de Est şi în Romanian Superbike", a declarat motociclistul.

Decizia UCMR-ului de a renunţa la un sportiv de asemenea valoare a luat prin surprindere pe toată lumea. Criza financiară a afectat însă şi uzina reşiţeană.

Criza i-a lăsat fără benzină

„Începând din sezonul 2010, Clubul Sportiv UCM Reşiţa a decis să-şi concentreze activitatea pe secţiile de handbal şi automobilism, acesta constituind şi motivul încheierii colaborării dintre UCM Sport şi Ionel Pascotă", spune conducerea CS UCMR. Pascotă a adus în vitrina clubului trei titluri continentale (Campion European Alpe Adria 2007, Campion European UEM Cup 2008, Campion European de Est 2009 ), trei titluri de campion balcanic, cinci titluri de campion naţional, un titlu de campion al Austriei, în 2007, şi două titluri de campion Romanian Superbike, în 2008 şi 2009.

Anul trecut, bănăţeanul a alergat sub licenţă austriacă, ca urmare a unui imens scandal în care a fost târât de şefii Federaţiei Române de Motociclism.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite