Indianapolis Motor Speedway, 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebra pistă Indianapolis Motor Speedway, care se află pe calendarul MotoGPde anul acesta (30 august), sărbătoreşte astăzi 100 de ani. Pentru comemorarea evenimentului, fanii au posibilitatea să intre gratuit la muzeul IMS Hall of Fame şi pot vedea actori îmbrăcaţi în costume de acum 100 de ani.

Muzeul va fi deschis până la ora 6.30, cu intrare gratuită în ultimele două ore ale zilei.

Indianapolis Motor Speedway, construită în anul 1908, a costat 75.000 dolari. Pista, construită iniţial din piatră zdobită şi smoală, a provocat un număr mare de accidente, motiv pentru care s-a decis înlocuirea cu una din cărămizi. În ultimă instanţă, la 10 ani după începerea evenimentelor Formula 1 din 1950, s-a decis înlocuirea cărămizilor de pe pistă cu asfalt.  În anul 2000 pista a beneciciat de o suprafaţă nouă.

Începând cu 14 septembrie 2008 Dorna Sports a ajuns la un acord cu Indianapolis Motor Speedway, în urma căruia celebra pistă va găzdui în fiecare an curse de MotoGP.

"Statele Unite sunt fără nicio îndoială o piaţă foarte importantă pentru noi şi când ne-am întors la Laguna Seca în urmă cu câţiva ani pentru Red Bull U.S. Grand Prix a fost un succes imediat. Acum că avem dreptul să spunem că sunt doua etape de MotoGP în Statele Unite putem observa cât de departe a ajuns sportul în ultimul an", a spus directorul executiv al Dorna, Carmelo Ezpeleta la momentul respectiv.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite