MOTORSPORT: Doru Sechelariu: “Sper la un podium la Hungaroring”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul român Doru Sechelariu îşi doreşte un podium în cea de-a cincea etapă a sezonului din Formula BMW Europe, care va avea loc în weekend pe circuitul de la Hungaroring. Sechelariu, care aleargă pentru Fisichella Motor Sport International SPA, se află în acest moment pe locul 16 în clasamentul general, care cuprinde 22 de piloţi.

“Îmi place foarte mult circuitul, în special pentru că este unul tehnic şi cu multe porţiuni provocatoare, ceea ce face ca pilotul să fie mai important decât maşina. Are câteva curbe care se pot lua şi în viteza a cincea dar şi viraje foarte încete, iar posibilităţile de depăşire sunt destul de mici. Sper ca familia mea să fie prezentă la cursă şi îmi doresc un podium”, a declarat Sechelariu.

Formula BMW este considerată prima treaptă a urcuşului către Formula 1, destinată piloţilor tineri. Sechelariu, 16 ani, a obţinut anul trecut două victorii în Formula BMW, ambele la Singapore, acolo unde a avut calitatea de invitat. La finalul sezonului a ocupat locul 15 în Formula BMW Europe.

Cursele de Formula BMW Europe se desfăşoară în acelaşi weekend cu Marele Premii de Formula 1 care au loc în Europa, cu excepţia cursei din Olanda. Calendarul cuprinde opt etape, fiecare cu câte două curse.

Cele două manşe de la Hungaroring pot fi urmărite înregistrat, pe TVR 2, duminică de la ora 12.00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite