Britanicul Hamilton a renăscut la Hungaroring

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Britanicul Hamilton a renăscut la Hungaroring
Britanicul Hamilton a renăscut la Hungaroring

Campionul mondial a câştigat în Ungaria prima sa cursă din acest sezon de Formula 1. Ultimul succes al britanicului data din 19 octombrie, de la Marele Premiu al Chinei. În Ungaria, el a fost urmat pe podium de Kimi Raikkonen şi de Mark Webber.

Uitase gustul şampaniei. Uitase cum e să urci pe prima treaptă a podiumului. După 10 luni de aşteptare, după un sezon în care nu a adunat decât 9 puncte şi nu a păşit nici măcar o dată pe podium, Hamilton a erupt. Cursa a fost apogeul unui weekend perfect pentru McLaren Mercedes, care a câştigat toate sesiunile de antrenamente libere, fie prin Hamilton, fie prin Kovalainen.

Campionul mondial a plecat de pe poziţia a patra pe grilă şi a ştiut de fiecare dată să facă uz de sistemele KERS pentru a se propulsa în momentele-cheie. A profitat şi de ziua dezastruoasă a lui Alonso şi a lui Vettel, dar nu le-a dat nicio şansă urmăritorilor Raikkonen şi Webber, care au sosit în ordine pe locurile doi şi trei.

Vettel şi Alonso, ghinioniştii zilei

Sebastian Vettel nu a reuşit să profite de parcursul slab al maşinilor Brawn GP şi astfel să se apropie în clasamentul general al piloţilor de liderul Jenson Button.

Tânărul pilot german a avut de suferit de mai multe ori în cursă, prima dată în debut, când s-a acroşat cu Kimi Raikkonen, un incident ce urma să fie analizat după ­cursă. Apoi, Vettel a fost nevoit să-şi schimbe eleronul faţă şi în cele din urmă a abandonat. Un alt ghinionist al zilei a fost spaniolul Fernando Alonso.

Fostul campion mondial de la Renault şi-a pierdut o roată după ce trecuse pe la boxe în prima parte a cursei. Se pare că mecanicii nu au fixat-o bine, iar pilotul a fost nevoit să ruleze aproape un sfert de traseu până să revină la standuri, cu doar trei roţi. Avariile produse astfel maşinii l-au determinat pe Alonso să abandoneze în cele din urmă, după ce plecase din pole position şi se afla pe primul loc.

10 luni au trecut de la ultima victorie a lui Lewis Hamilton în „Marele Circ“, perioadă în care campionul mondial nu acumulase decât nouă puncte în clasamentul general.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite