E oficial! Heidfeld îl înlocuieşte pe De la Rosa la BMW-Sauber!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BMW-Sauber a confirmat oficial că Nick Heidfeld va pilota pentru echipă în locul lui Pedro de la Rosa în ultimele cinci curse din acest sezon.

Contractul lui Heidfeld ete valabil până la sfârşitul sezonului, a anunţat echipa într-un comunicat, fără să precizeze ce se va întâmpla cu înţelegerea pe care germanul o are cu Pirelli.

"A fost o decizie foarte grea pentru mine şi îi mulţumesc lui Pedro pentru profesionalism. Nick este un pilot pe care-l cunoaştem foarte bine. El ne va ajuta să descoperim mai mult potenţialul maşinii noastre", a spus Peter Sauber.

La rândul său, Heidfeld a mărturisit faptul că este foarte încântat această decizie: "Aştept cu nerăbdare această oportunitate de a concura din nou într-o maşină bună de Formula 1 la Singapore. Sunt mai motivat ca niciodată. Pentru mine, este ca şi cum m-aş întoarce acasă, pentru că am concurat şapte ani în total pentru echipa de la Hinwil".

De la Rosa s-a declarat surprins de decizia echipei de a-l afară. "Sunt surprins de decizia echipei, dar o respect şi vreau să le urez noroc tuturor pentru restul sezonului. Vreau să mai fiu în Formula 1 şi în 2011", a spus Pedro de la Rosa, revenit în Marele Circ ca pilot titular după şapte ani.

Heidfeld (290 de curse şi 219 puncte acumulate) a mai concurat pentru echipa Sauber de două ori, între 2001 şi 2003 şi între 2006 şi 2009, în ultima perioadă team-ul aparţinând constructorului BMW. La sfârşitul lui 2009, echipa a fost răscumpărată de omul de afaceri elveţian Peter Sauber după ce constructorul german a decis să se retragă din Formula 1. Nick Heidfeld a devenit, la începutul acestui sezon, pilot de rezervă la Mercedes GP. De curând, el a semnat un contract cu Pirelli, pentru a deveni pilot de teste al companiei italiene, care va furniza pneurile în F1, din 2011.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite