Hamilton, stofă de campion mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hamilton, stofă de  campion mondial
Hamilton, stofă de campion mondial

Lewis Hamilton a dominat Marele Premiu de la Singapore. A plecat din pole position şi a obţinut, la final, a doua victorie din acest sezon. Jenson Button a sosit pe locul cinci şi s-a distanţat în clasamentul general la 15 puncte faţă de coechipierul său Rubens Barrichello, care a încheiat pe locul şase.

Monopostul McLaren îşi merită din nou titlul de săgeată argintie, primit atunci când domina Formula 1. Lewis Hamilton a condus strălucitor, după ce a plecat din pole position, a abordat strategia perfectă şi a câştigat a doua cursă disputată în nocturnă, din istoria Formulei 1. Imediat după start trio-ul Hamilton, Rosberg, Vettel s-a distanţat, ultimul reuşind să se menţină în faţa lui Fernando Alonso după ce a fost depăşit de Rosberg.

Deşi plecat dintr-o poziţie excelentă, al patrulea pe grilă, Mark Webber, coechipierul lui Vettel la Red Bull a fost penalizat pentru o depăşire neregulamentară şi a fost nevoit să-i lase în faţa sa pe Alonso şi pe Glock. Avea să fie doar începutul pentru o seară dezastruoasă a celor de la Red Bull.

Aceasta a inclus în cele din urmă trei abandonuri (Webber şi cei doi piloţi de la sora mai mică, Toro Rosso) precum şi o penalizare care avea să-l arunce pe Vettel afară din lupta pentru victorie. Accidentul în care au fost implicaţi Adrian Sutil şi Nick Heidfeld în turul 22 a determinat apariţia safety-carului.

Safety-carul a dinamizat cursa

Incidentul a dinamizat cursa în condiţiile în care Hamilton se distanţase în faţă, şi efectuase deja prima oprire la boxe. Vettel s-a ivit în spatele lui Hamilton şi l-a presat constant pe acesta, până în turul 38, atunci când a fost penalizat pentru viteză prea mare la boxe. Germanul a minimalizat pierderile de timp la minim cu câteva tururi extrem de rapide dar nu a mai putut să revină în lupta pentru victorie şi a încheiat pe locul patru.

Timo Glock şi Fernando Alonso au reuşit să urce pe podium după ce au realizat o cursă excelentă, în ciuda problemelor prin care trec echipele celor doi. Liderul clasamentului general, Jenson Button, de la Brawn GP a încheiat pe locul al cincilea, după ce plecase de pe 11 pe grila de start şi a fost urmat de coechipierul său Rubens Barrichello. Ordinea se păstrează şi în fruntea clasamentului general, cu Button având 15 puncte avans, cu trei curse rămase din acest sezon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite