MOTOR: Fostul campion al Formulei 1 Nigel Mansell revine pe pistă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MOTOR: Fostul campion al Formulei 1 Nigel Mansell revine pe pistă!
MOTOR: Fostul campion al Formulei 1 Nigel Mansell revine pe pistă!

Pilotul britanic Nigel Mansell, campion mondial de Formula 1 în 1992, a decis să revină pe pistă la vârsta de 55 de ani într-o cursa de 1000 de kilometri, din campionatul de anduranţă LeMans Series, care va avea loc la Silverstone în acest weekend.

Mansell va pilota un prototip al echipei LNT Ginetta-Zytek, acolo unde îl va avea coechipier chiar pe unul dintre fiii săi, Greg Mansell. Fostul campion al Formulei 1 nu exclude nici varianta de a alerga anul viitor în celebra cursă de anduranţă de 24 de ore de la Le Mans, alături de fiul său.

“Deocamdată mă concetrez pe această cursă de la Silverstone. Dar nimic nu este exclus”, a declarat Mansell pentru site-ul autosport.com. “Am fost la Le Mans pentru prima oară anul trecut şi regret că am aşteptat atât. Tot evenimentul este extraordinar şi dacă reuşeşti să termini o astfel de cursă este o împlinire extraordinară”, a mai spus pilotul britanic.

Pentru Nigel Mansell va fi prima cursă după aproape doi ani de inactivitate, în timp ce fiul său, Greg, va debuta la volanul unui prototip. Cursa de la Silverstone tinde să fie o afacere în familia Mansell, celălalt fiu al campionului de Formula 1, Leo, concurând pentru echipa Modena Ferrari pe un model 430 GT, la o clasă inferioară.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite