Formula 1 fără Marele Premiu al Turciei din 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa turcă de vineri anunţă că oraşul Istanbul nu va mai găzdui Marele Premiu al Turciei din anul 2012, din cauza neînţelegerilor de ordin financiar dintre organizatorii cursei şi conducătorul Campionatului Mondial de Formula 1, Bernie Ecclestone.

Ziarul Hurriyett precizează că Murat Yalcintas, preşedintele Camerei de Comerţ din Istanbul, care susţine etapa din Turcia a Marelui Circ, a declarat că guvernul turc respinge solicitarea lui Ecclestone de a dubla valoarea sumei plătite pentru găzduirea cursei, de la 13 la 26 milioane de dolari.

"Formula 1 spune adio Istanbulului", titrează la rândul său cotidianul Haberturk.

Yalcintas a comentat situaţia pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Twitter: "Se pare că Marele Premiu de Formula 1 nu va mai avea loc la Istanbul, anul viitor. Deoarece consideră costurile foarte ridicate, Ministerul de Finanţe nu mai doreşte acorde finanţarea. Acesta este motivul pentru care cursa nu va mai avea loc".

Anul trecut, în luna mai, Bernie Ecclestone declarase că se aşteaptă ca Turcia să rămână pe termen lun în calendarul Formulei 1, în ciuda faptului că atrage un număr redus de spectatori pe circuitul de lângă lângă Istanbul.

Ediţia din acest an a Marelui Premiu de Formula 1 al Turciei va avea loc pe 8 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite