Formula 1/Lotus Racing renunţă la motoarele Cosworth în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lotus Racing îşi va schimba numele în Team Lotus şi va renunţa la motoarele Cosworth, cel mai probabil în favoarea unităţilor Renault, începând din 2011.

Team Lotus este numele oficial cu care a concurat în Formula 1 legendara echipă fondată de Colin Chapman. După succesele din anii '60-'70, echipa s-a retras din competiţie în 1994, iar drepturile de utilizare ale numelui Team Lotus au fost achiziţionate la vremea respectivă de David Hunt, fratele campionului mondial James Hunt.

La scurt timp după anunţul referitor la schimbarea numelui, Lotus a anunţat că a ajuns la un acord cu Cosworth pentru a rezilia contractul pe trei ani pentru furnizarea motoarelor la sfârşitul acestui sezon.

"Nu avem nicio problemă

cu motorul, dar am avut câteva dificultăţi. Au existat numeroase negocieri în ultimele săptămâni (n.r - cu potenţiali furnizori de motoare) şi suntem foarte mulţumiţi de rezultatele acestora. Vrem să urcăm pe grila de start şi să fim alături de Red Bull şi Ferrari în anii care urmează. Nu vom realiza asta peste noapte, dar trebuie să facem pasi constanţi în fată", a precizat Fernandes.

Lotus Racing a debutat în Formula 1 în sezonul 2010 şi a devenit rapid cea mai bună dintre noile echipe, însă nu a reuşit să câştige niciun punct în primele 14 etape ale sezonului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite