Echipele de Formula 1 nu pot părăsi China din cauza închiderii spaţiului aerian în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hamilton a fost cel mai rapid în antrenamente
Hamilton a fost cel mai rapid în antrenamente

Organizatorii Marelui Premiu al Japoniei la MotoGP au anunţat că reprogramarea acestuia în octombrie. Şi cursa de Formula 1 de la Barcelona, de peste trei săptămâni, ar putea fi amânată. Cauza? O nouă erupţie a vulcanului din Islanda.

Norul de cenuşe care a dus la închiderea spaţiului aerian într-o mare parte a Europei a dat peste cap şi programul unor competiţii sportive internaţionale. Programat duminică, 25 aprilie, Marele Premiu al Japoniei la motociclism viteză a fost amânat pentru octombrie. Şi Campionatele Europene de gimnastică ce vor avea loc la Birningham, săptămâna aceasta, sunt afectate. În timp ce unele delegaţii din ţări mai îndepărtate de Marea Britanie au dat semne că nu vor veni, altele au pornit spre Insulă cu autocarul. Gimnaştii români, de pildă, vor face trei zile până în oraşul englez.

Piloţii F1 nu pot pleca din China

Îngrijoraţi sunt şi organizatorii cursei de Formula 1 care va avea loc pe circuitul din Barcelona, la începutul lunii mai. Ei se tem ca nu cumva să fie menţinute până atunci restricţiile legate de zborul avioanelor. "Toată lumea este în stare de aşteptare. Fie vom trimite materialul de concurs în Europa, fie va rămâne aici. Aşadar, fie vom organiza o altă cursă în China, fie ne vom întâlni toţi în Europa. Zborurile care ne-au fost rezervate au fost anulate", a glumit Stefano Domenicalli, directorul echipei Ferrari.

Singurul care rămâne optimist este Bernie Ecclestone. "Sunt sigur că totul se va rezolva. Nu se pune problema de a anula Marele Premiu al Spaniei. Situaţia aceasta ne pune mari probleme, însă noi vom căuta o soluţie prin care toată lumea să poată ajunge cu bine la Barcelona".

McLaren a fost prima dintre echipe care a apelat la un avion special pentru a se deplasa în Spania, miercuri. Acelaşi lucru îl vor face şi alte echipe. "Dacă va rămâne loc la bord îi vom invita şi pe alţii să meargă cu noi", a spus Martin Whitmarsh, şeful lui McLaren.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite