Rusia va organiza o cursă de Formula 1 în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regiunea Soci, unde se vor organiza Jocurile Olimpice de iarnă, are cele mai mari şanse să găzduiască viitorul Mare Premiu al Rusiei la Formula 1. Acolo urmează a se construi un circuit

Formula 1 se orientează spre est. După cursele din China, Dubai şi Singapore, Rusia va avea şi ea una. Proiectul va fi definitivat de Ministerul Dezvoltării Regionale, iar informaţia a fost difuzată de cotidianul rus “Vedomosti”. El va fi aprobat de cel care se ocupă cu circuitele din Formula 1, Hermann Tilke.

Ruşii au fost prudenţi atunci când au fost întrebaţi despre costurile lucrării. “Proiectul urmează a fi elaborat, iar un comitet de organizare îl va pune în practică de la sfârşitul acestui an”, a precizat un oficial. Potrivit unor surse, întreaga lucrare ar urma să coste 200 milioane de dolari.

Cum recent s-a anunţat revenirea SUA în Formula 1, din 2012, şi intrarea Indiei, anul viitor, apariţia unei curse în Rusia riscă să încarce calendarul, care oricum este aglomerat. Pe de altă parte, Franţa riscă să rămână fără Marele Premiu şi în anii următori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite