Sebastian Vettel e nemulţumit de cauciucurile Pirelli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Retrospectiva Formula 1 2010: Abu Dhabi - victorie Sebastian Vettel
Retrospectiva Formula 1 2010: Abu Dhabi - victorie Sebastian Vettel

În Formula 1, de câţiva ani, pneurile folosite sunt furnizate de un singur manufacturier. Iar din acest sezon, în această postură se află Pirelli, care a luat locul lui Bridgestone. Primele teste au relevat că producătorul mai are de lucru până a găsi formula ideală, mai mulţi piloţi fiind nemulţumiţi de calitatea lor.

La puţin timp după Fernando Alonso şi Jarno Trulii, şi campionul mondial Sebastian Vettel a declarat că noile cauciucuri sunt fragile. "Sunt bune pentru 16-17 tururi de circuit. Apoi, însă, încep să se uzeze şi nu dau nicio şansă pilotului", a declarat germanul în timpul unui interviu.
Pirelli va echipa cu cauciucuri monoposturile de Formula 1 timp de trei ani. Producătorul italian este cunoscut pentru implicarea sa în motorsport. La noi, de pildă, cauciucurile sale au echipat maşinile din raliuri.

Nu este pentru prima dată când la schimbarea furnizorului de pneuri, în Formula 1, apar probleme de acest gen. După retragerea lui Michelin, Bridgestone nu a fost pe placul tuturor piloţilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite