Nick Heidfeld va concura pentru Renault în locul lui Robert Kubica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa Lotus Renault a anunţat că l-a angajat pe pilotul german Nick Heidfeld pentru a-l înlocui pe polonezul Robert Kubica, rănit grav într-un accident suferit la un raliul regional desfăşurat în Italia.

Germanul a fost coleg cu Kubica la echipa BMW Sauber. Anul trecut, Heidfeld, fost pilot de teste la Mercedes, a concurat în câteva curse Sauber. El a participat la 172 de curse în 11 ani de carieră în Formula 1. "Echipa a avut două săptămâni dificile şi a trebuit să reacţionăm foarte rapid. I-am dat o şansă lui Nick la Jerez (n.r. - la testele dinaintea începerii sezonului de Formula 1), săptămâna trecută, şi ne-a impresionat. Este rapid, experimentat, foarte bun din punct de vedere tehnic, în ceea ce priveşte feedback-ul şi înţelegerea maşinii", a declarat directorul Lotus Renault, Eric Boullier.

Pilotul în vârstă de 33 de ani a afirmat, într-un comunicat, că ar fi preferat să revină în Formula 1 în alte circumstanţe. "Sunt însă mândru că am obţinut această şansă. Totul s-a petrecut rapid. Am fost impresionat de ceea ce am văzut până acum în privinţa bazei de la Enstone şi a implicării membrilor echipei. Am apreciat testele de săptămâna trecută, de la Jerez, şi m-am obişnuit cu echipa. Maşina mi-a lăsat o impresie bună. Sunt foarte motivat şi nerăbdător să înceapă sezonul", a adăugat el.

Heidfeld a realizat sâmbătă, cu monopostul Lotus Renault, cel mai bun timp al zilei a treia de teste de la Jerez. El va participa la noi teste, vineri, la Barcelona. Pilotul polonez Robert Kubica a fost operat cu succes, ieri, pentru a treia oară după un accident suferit la un raliu în Italia, această intervenţie chirurgicală durând opt ore. Robert Kubica a suferit mai multe fracturi la mâna dreaptă şi la un piciorul drept, la Raliul Ronde di Andora, în apropiere de Genova.

Prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc în data de 13 martie, în Bahrain.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite