Nick Heidfeld este îngrijorat de situaţia din Bahrain

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţat ca înlocuitor al lui Robert Kubica, la Lotus Renault, Nick Heidfeld le-a cerut conducătorilor din Formula 1 să ia în calcul "ceea ce se întâmplă" în Bahrain atunci când vor decide dacă prima etapă a Campionatului Mondial, programată pe circuitul de la Sakhir, va avea sau nu loc.

La începutul acestei săptămâni, patronul drepturilor comerciale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone, s-a declarat îngrijorat de manifestaţiile antiguvernamentale din Bahrain, în perspectiva primei etape a CM de Formula 1, programată să se desfăşoare între 11 şi 13 martie, pe circuitul de la Sakhir, situat la 30 km de capitala Manama. El a precizat că o decizie definitivă privind desfăşurarea sau anularea acestei competiţii va fi luată zilele următoare. "Nu este vorba numai despre securitatea oamenilor implicaţi. Trebuie, de asemenea, să fim sensibili la ceea ce se întâmplă în acea ţară. Problemele nu vizează doar securitatea piloţilor, ci pe cea a marelui public, a vizitatorilor şi spectatorilor, şi dacă riscul este prea mare...", a declarat Heidfeld.

Forţele armate au deschis focul vineri seară, la Manama, asupra manifestanţilor, rănind zeci de persoane, după ce, joi dimineaţă, interveniseră în forţă pentru a-i evacua pe demonstranţi, provocând moartea a cel puţin şase persoane şi rănirea altor 200. Tancurile şi blindatele armatei din Bahrain s-au retras sâmbătă din piaţa Perlei, din centrul capitalei Manama, îndeplinind astfel una dintre condiţiile anunţate de opoziţie pentru începerea unui dialog politic cu regimul regelui Hamad ben Issa Al Khalifa.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite