Nabil Jeffri este cel mai tânăr pilot de teste din Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monoposturile Lotus revin după 16 ani în F1
Monoposturile Lotus revin după 16 ani în F1

La 16 ani şi 312 zile, Nabil Jeffri a devenit cel mai tânăr pilot de teste din istoria Formulei 1. El a fost angajat de echipa Lotus, iar zilele trecute el a încercat monopostul în Anglia.

Pilotul din Malaysia a dat câteva tururi pe circuitul Duxford, unde a fost adus cu maşina de către tatăl său - nu are permis de conducere la această vârstă! Nabil a fost urmărit de Heikki Kovalainen, pilotul numărul 1 al echipei britanice. "A fost o zi incredibilă. Una dintre cele mai frumoase din viaţa mea. Trebuie să recunosc că am avut ceva emoţii la început. Toată lumea mi-a spus că acceleraţia este incredibilă şi că frânajul este superior celui pe care le-am cunoscut până acum. Mi-a luat puţin timp să mă obişnuiesc", a declarat tânărul.

Patronul echipei, Tony Fernandes, a comentat debutul ca pilot de teste al lui Nabil Jeffri: "Atunci când i-am oferit posibilitatea de a conduce maşina noastră el nu ştia dacă îi va plăcea sau nu. A fost însă foarte serios. I-am dat şansa să facă un lucru important".

Nabil Jeffri are şanse să devină şi cel mai tânăr pilot titular în Formula 1. În această postură s-a aflat Jaime Alguersuari, care avea 19 ani şi 125 de zile când a luat startul într-o cursă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite