Mercedes este în conflict cu unul dintre sponsorii fostei echipe Brawn GP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mercedes şi-a făcut echipă de Formula 1 pentru 2010
Mercedes şi-a făcut echipă de Formula 1 pentru 2010

Devenit proprietară a echipei de Formula 1 Brawn GP, Mercedes este în conflict cu Henkel, unul dintre sponsorii acesteia, în cadrul unei afaceri de excrocherie.

Un fost director al acestei firme germane specializată în produse chimice şi cosmetice a semnat vara trecută cu Brawn un contract de sponsorizare în valoare de 90 de milioane de euro pentru trei ani.

Colaborarea dintre cele două părţi ar urma să înceapă din martie viitor. Problema este însă că grupul Henkel a anunţat că nu cunoaşte detalii despre respectivul contract. Respectivul director a fost depistat ca fiind şeful unei reţele care făcea trafic cu hârtii purtând însemnele companiei. O anchetă a fost declanşată, respectivul şi alţi doi complici fiind suspectaţi de excrocherie şi fals în documente.

Henkel a anunţat că respectivul contract de sponsorizare a fostei echipe Brawn GP nu este valabil. Actual proprietar al acesteia, Mercedes nu este de acord cu argumentele aduse. Potrivit avocaţilor constructorului german de automobile, fostul director de la Henkel era autorizat să semneze astfel de contracte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite