Personalul de la Mercedes nu este de acord cu angajarea lui Schumi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Schumacher a dat Ferrari pe Mercedes
Michael Schumacher a dat Ferrari pe Mercedes

Nu toată lumea este încântată că Mercedes GP i-a oferit un contract pe un an lui Michael Schumacher. Comitetul personalului de la constructorul german de automobile, de pildă, a avut o reacţie ostilă în momentul în care s-a anunţat oficial respectivul angajament.

Şeful sindicatului de la uzina Mercedes din Bremen, Uwe Werner, a declarat în cotidianul "Frankfurter Rundschau": "Personalul uzinei ar fi înţeles dacă Mercedes ar fi abandonat piaţa Formulei 1". Acesta a amintit că Daimler a decis la începutul lunii decembrie să mute o parte din producţia Clasei C în SUA pentru a reduce costurile. Ceea ce, fireşte, îi va afecta pe lucrătorii mărcii.

Pentru angajaţi, aşadar, motivele invocate pentru angajarea lui Schumi sunt puţin convingătoare - "noi vedem asta ca o investiţie pentru viitor. Această afacere va face să se vândă mai multe automobile şi va atrage atenţia a mai multor oameni spre calitatea produselor noastre", a declarat Norbert Haug, şeful diviziei sport de la Mercedes. 

Pe de altă parte, şi experţii în producţia de automobile sunt sceptici în ceea ce priveşte efectele pe care ar urma să le aibă angajarea lui Michael Schumacher asupra vânzărilor automobilelor Mercedes. "Acest grup este cunoscut nu atât prin caracterul sportiv al produselor sale, ci prin cel al securităţii şi al calităţii. Oare un pasionat de Mercedes ar cumpăra un automobil al acestui constructor datorită prezenţei sale în Formula 1? Este dificil de înţeles decizia lui Mercedes", a spus Ferdinand Dudenhoffer, expert la Universitatea Duisburg-Essen, la postul radio Bayerischen Rundfunk. Potrivit acestuia, în urma intrării lui Mercedes ca proprietar de echipă în Formula 1 costul unui automobil al mărci va creşte cu 200-300 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite