Katayama a fost în pericol de moarte pe când urca pe Muntele Fuji

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul pilot de Formula 1 Ukyo Katayama (46 de ani) a fost salvat de salvamontişti după ce aceştia au recepţionat mesajele disperate ale acestuia. Unul dintre alpiniştii care îl însoţea pe Muntele Fiji a murit, iar celălalt nu a fost încă găsit.

Ajunşi la 2.200 metri altitudine, Katayama şi însoţitorii săi au fost surprinşi de o puternică furtună de zăpadă. Fostul pilot a povestit că a anunţat poliţia, situaţia în care se găsea fiind critică - temperatura a coborât la - 25 de grade Celsius în noaptea de joi spre vineri.

"Acum sunt bine... Ceilalţi doi colegi sunt probabil morţi amândoi. Sunt îngrozit de cele întâmplate. Mă rog pentru ca ei să fie salvaţi", a declarat Katayama la puţin timp după ce a fost descoperit. În urmă cu câteva ore, poliţia japoneză a sistat căutările din cauza lăsării nopţii, însă le va relua mâine.

Participant la Campionatul Mondial de Formula 1, între 1992 şi 1997 - a obţinut 5 puncte pentru Tyrrell, dar şi la cursa de 24 de Ore de la Le Mans, Katayama se antrena pe Muntele Fiji pentru a efectua o expediţie la Polul Sud.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite