Briatore rămâne suspendat. FIA a făcut apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flavio Briatore
Flavio Briatore

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat astăzi că a atacat în apel decizia tribunalului din Paris de a anula suspendarea pe viaţă dictată împotriva lui Flavio Briatore, fostul şef al echipei Renault.

FIA a precizat totodată că, până la judecarea apelului, italianul va rămâne în stare de suspendare, dar că piloţii care îl au drept manager pe acesta, cum ar fi australianul Mark Webber (Red Bull), vor beneficia de licenţă pentru a participa la ediţia 2010 a Campionatului Mondial. "Preşedintele, senatul, Consiliul Mondial şi membrii ţărilor afiliate la FIA vor lua toate măsurile pentru garantarea integrităţii şi securităţii sportivilor noştri", s-a precizat într-un comunicat.

Briatore a fost suspendat de către FIA după ce s-a aflat că el i-a cerut lui Nelson Piquet să provoace în mod deliberat un accident, în timpul Marelui Premiu de la Singapore, din 2008, accident care ar fi facilitat victoria lui Fernando Alonso (cei doi erau colegi la Renault). Italianul a fost suspendat pe viaţă, iar Pat Symonds, directorul tehnic al echipei franceze, pe cinci ani.

FIA nu a anunţat când va fi judecat apelul făcut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite