Ferrari şi-a prezentat bolidul pentru noul sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ferrari şi-a lansat noul monopost pentru sezonul 2010
Ferrari şi-a lansat noul monopost pentru sezonul 2010

Monopostul F10 al scuderiei Ferrari pentru sezonul 2010 al Formulei 1 a fost lansat oficial, joi, cu prilejul unei ceremonii la fabrica de la Maranello, cu tehnicienii echipei în fundal şi cu piloţii Fernando Alonso şi Felipe Massa trăgând vălul de pe noul bolid cu care vor ataca titlurile mondiale la piloţi şi constructori, informează Agerpres.

Stefano Domenicali, directorul general al echipei, s-a arătat optimist asupra şanselor ca Ferrari să revină în top, după un dezamăgitor loc 4 la constructori anul trecut. ''Este un sezon foarte important pentru noi, mai ales că urmează după un altul care nu a fost pozitiv. Sperăm că noul monopost va fi competitiv, pentru că Ferrari are potenţialul de a face orice foarte bine''.

Monopostul F10 este mai lung decât cel de anul trecut, fiind echipat cu un rezervor mai mare, dublu în ce priveşte capacitatea, conform noilor reguli care interzic realimentarea în timpul cursei, cu un difuzor mai mare, iar şasiul este din fibră de carbon şi cu o structură de forma fagurilor de miere. Culoarea clasică roşie este predominantă, dar pe aripi apare şi albul pe care este înscrisă sigla noului sponsor principal, banca spaniolă Santander.

Domnicali a adăugat că echipa se bazează pe doi piloţi extraordinari, din punct de vedere profesional şi uman. ''Este o lansare specială pentru mine, după tot ce s-a întâmplat în 2009. Sper să fie cu adevărat o maşină competitivă şi să luptăm pentru titlurile mondiale'', a declarat brazilianul Massa.

Fernando Alonso, dublu campion mondial în 2005 şi 2006 cu Renault, s-a arătat încrezător că Ferrari se poate bate pentru titlul mondial. ''Este emoţionant, vreau să mulţumesc echipei pentru enormul efort depus în ultimele luni pentru a pune la punct acest monopost de vis. Suntem pregătiţi să se asumăm responsabilitatea de duce această maşină la 100 la sută din randamentul ei. Cred că alături de Massa formăm o echipă foarte puternică. Sperăm că le vom aduce fanilor Ferrari din lumea întreagă mândria de a vedea culoarea roşie câştigând din nou''.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite