UPDATE: Ameninţată de Ford, Ferrari şi-a rebotezat maşina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scuderia a răspuns plângerii făcute de Ford, care a acuzat-o că foloseşte indicativul F150 pentru monopostul ei deşi acesta este marcă înregistrată - camionul produs de americani se cheamă F-150.

UPDATE. Ferrari a anunţat astăzi, că bolidul a fost rebotezat F150th Italia. Echipa peninsulară a dorit să omagieze astfel împlinirea a 150 de ani de la unificarea Italiei, produsă în 1861.

Constructorul american de automobile a depus deja o plângere împotriva lui Ferrari, acuzându-i pe italieni că au folosit numele pick-upului F-150 pentru a denumi bolidul de curse. Depusă la un tribunal din Detroit, acţiunea judecătorească vorbeşte despre "violarea unei mărci înregistrate şi piraterie pe internet".

Camionul produs de Ford face parte din F-Series, fiind cel mai bine vândut în America de 34 de ani. Interesant este că americanii le-au cerut italienilor să schimbe indicativul monopostului atunci când l-au lansat, la începutul acestui an, însă nu au primit niciun răspuns. Pe lângă acest aspect, Ferrari, care aparţine grupului Fiat, este aliat al lui Chrysler, unul dintre concurenţii lui Ford.

Scuderia a ales indicativul F150 pentru a celebra unificarea Italiei, produsă în 1861.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite