Fernando Alonso anunţă că se va retrage de la Ferrari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fernando Alonso la prima apariţie în roşu (foto: AFP)
Fernando Alonso la prima apariţie în roşu (foto: AFP)

Transferat la sfârşitul anului 2009 de la Renault la Ferrari, Fernando Alonso a anunţat că îşi va încheia cariera de pilot de Formula 1 la Scuderia. Spaniolul a cucerit de două ori titlul mondial, însă în ultimii ani a avut rezultate dezamăgitoare.

Într-o conferinţă de presă organizată ieri, de Ferrari, Alonso a mărturisit că a decis ca această echipă să fie ultima din cariera sa în Formula 1. "Faptul că am semnat aici este cel mai bun lucru din cariera mea. Era aproape imposibil să găsesc o motivaţie asemănătoare la o altă echipă. Nicăieri nu există o asemnea ambianţă ca aici. La Ferrari ai sentimentul de a scrie istorie. Este o echipă legendară", a declarat pilotul.

Alonso a semnat cu Ferrari un contract pentru trei ani. "Am discutat deja cu inginerii, cu mecanicii. Am schimbat mail-uri, am discutat prin telefon. Sunt pus la curent cu dezvoltarea monopostului astfel încă să fiu pregătit în februarie pentru primele teste. Am lucrat bine cu ei din prima zi. Mă simt la Ferrari ca la mine acasă", a concluzionat spaniolul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite