Fernando Alonso: ”Am avut și multă șansă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fernando Alonso visează la al treilea titlu suprem din carieră EPA
Fernando Alonso visează la al treilea titlu suprem din carieră EPA

Obținută în condiții speciale - pe o pistă nouă, pe o vreme potrivnică -, victoria în Marele Premiu al Coreei de Sud l-a adus pe Fernando Alonso (Ferrari) în poziția de lider al piloților din Formula 1.

Omul de la Ferrari a recunoscut că a avut și multă șansă. ”Evident, acest tip de cursă este dificilă. O pistă nouă, niciun fel de experiență pe un sol moale... A trebuit să descopăr totul din primele tururi. Pentru mine a fost mai bine să pierd patru sau cinci secunde în primele zece tururi, iar apoi să trec la un ritm progresiv. Am încercat să rămân calm. Condițiile au fost extrem de dificile. Vizibilitate redusă, iar apoi pe circuit a pătruns mașina de securitate. Monopostul meu s-a comportat bine. Poate nu atât de bine ca al lui Sebastian Vettel, în unele momente. Atunci când am văzut că Mark Webber are o problemă, imaginea cursei s-a schimbat. Podiumul îmi era suficient. Recunosc, am avut și multă șansă”, a declarat spaniolul după cursă.

Cu 11 puncte avans față de Webber și 21 de Hamilton, Alonso a vorbit și de finalul Campionatului Mondial - au mai rămas două curse de disputat. ”Nu s-a schimbat nimic. Cu noul sistem de punctaj, orice este posibil. Dacă nu marchezi, pierzi 25 de puncte în fața principalilor adversari. Aici, Mark și Sebastian au avut ghinion. Sunt încă patru sau cinci candidați la titlul mondial. A fi pe podium, a fi constant, iată cum se poate câștiga titlul”, a concluzionat Alonso.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite