Apelul lui Briatore, care cere un milion de euro, se judecă pe 5 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul din Paris a examinat astăzi recursul înaintat de fostul şef al echipei Renault F1 Flavio Briatore în care atacă excluderea pe viaţă din automobilismul sportiv, sancţiune dictată de către Federaţia Internaţională de Automobilism. Verdictul va fi dat pe 5 ianuarie 2010.

Omul de afaceri cere anularea deciziei FIA şi despăgubiri de un milion de euro ca despăgubiri pentru "prejudiciul moral şi de imagine" care i-a fost adus.

Avocaţii FIA au contestat argumentele aduse de Briatore şi au susţinut menţinerea pedepsei. Ei au subliniat că italianul a "adus atingeri eticii sportive şi credibilităţii competiţiei, punând în pericol securitatea sportivilor".

FIA l-a sancţionat pe Briatore pentru o manevră neregulamentară folosită în 2008, la Marele Premiu al statului Singapore. Potrivit mărturiei lui Nelson Piquet junior, pilot la Renault F1 în acel moment, echipa i-a cerut să provoace în mod voluntar un accident astfel încât intrarea pe pistă a maşinii de securitate să conducă la neutralizarea cursei şi, implicit, la victoria lui Fernando Alonso, celălalt pilot al echipei franceze, 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite