MOTORSPORT: Piquet Jr oscilează între Nascar şi Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dat afară de la Renault, în iulie trecut, şi apoi personajul care a dezvăluit afacerea de la Marele Premiu al statului Singapore, din 2008, care a făcut ca echipa franceză să fie sancţionată de FIA, Nelson Piquet junior nu s-a decis unde va pilota în 2010.

Brazilianul nu exclude o posibilă revenire în Formula 1, dar nici o înregimentare a sa în Nascar. Invitat la etapa de la Phoenix, în week-end-ul trecut, Piquet Jr. a avut mai multe contacte cu echipele din competiţia nord-americană. Cum a efectuat şi câteva teste luna trecută, pentru Red Horse Racing, în Truck Series, el şi-a format o părere despre ce înseamnă întrecerile de peste Ocean.

Piquet Jr. a spus că a dorit să vadă ce trăiri are acolo înainte de a lua o hotărâre."Nu am vrut să iau o decizie înainte de a vedea cum merg lucrurile acolo. Am petrecut câteva zile pentru a mă întâlni cu proprietarii echipelor şi cu piloţii", a declarat sud-americanul.

Criticat de mulţi după ce a dezvăluit că echipa Renault i-a cerut să provoace deliberat un accident, la Singapore, anul trecut, pentru a facilita astfel victoria lui Alonso, Nelson Piquet Jr. ştie că nu-i va fi uşor să-şi găsească un angajament. "Nu vreau să sar etapele, iar dacă voi merge în America vreau să fac totul bine. Faptul că am pilotat în Formula 1 nu înseamnă că voi ajunge imediat în Sprint Cup. Voi fi obligat să pornesc de jos", a spus cel care este şomer de peste trei luni.

Pe de altă parte, brazilianul n-a renunţat la gândul de a reveni în Formula 1. "Am contacte avansate cu Force India. Poate că voi petrece încă un an în Europa înainte de a merge în America", a concluzionat sud-americanul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite