Formula 1: Felipe Massa, restabilire fantastică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Formula 1: Felipe Massa, restabilire fantastică
Formula 1: Felipe Massa, restabilire fantastică

Reabilitarea pilotului de Formula 1, Felipe Massa, după operare, este "fantastică şi minunată", după aprecierile doctorului personal. Acesta a suportat o intervenţie chirurgicală în urma unui accident violent suferit pe circuitul de la Budapesta, în timpul calificărilor la Marele Premiu al Ungariei.

"Traumatismul suferit de Felipe Massa a fost uşor şi moderat. Operaţia pe care a suferit-o nu a fost făcută decât pentru a deplasa puţin un os care îi apăsa pe creier din exterior. A fost o manevră chirurgicală simplă, care a durat puţin. Restabilirea sa este peste orice aşteptări, excelentă", a afirmat Dino Altman.

"În ce priveşte fractura craniană, nimic nu indică faptul că ar putea avea vreo problemă în refacere. Cavitatea oculară a fost atinsă, dar nu şi globul ocular şi nici nervul optic. Orice apreciere priitoare la vederea sa este pură speculaţie", a continuat medicul, adăugând că ochiul lui Massa este încă închis din cauza "edemului şi a traumatismului".

"Răspunde la întrebările care i se pun coerent. Pune deja întrebări din proprie iniţiativă, acesta fiind semnul unei recuperări fantastice şi minunate până acum. Condiţia sa fizică generală nu a fost afectată", a apreciat doctorul Altman, citat de Agerpres.

Felipe Massa, care nu mai este intubat şi nici sedat, a fost suferit o operaţie craniană după accident. Luni, neurochirurgul care l-a operat, Robert Veres, a dezvăluit că ochiul stâng al pilotului de la Ferrari a fost, de asemenea atins, dar întinderea rănii nu a fost făcută cunoscută.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite