Felipe Massa a trecut cu bine de operaţia la cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Felipe Massa a trecut cu bine de operaţia la cap
Felipe Massa a trecut cu bine de operaţia la cap

Starea pilotului brazilian Felipe Massa (Ferrari) este stabilă după operaţia pe care a suferit-o sâmbătă, dar va fi supus altor investigaţii pentru a i se putea descoperi eventualele traume cerebrale.

Massa a fost operat de urgenţă după ce a fost lovit în cap şi la ochiul stâng în timpul calificărilor de o piesă de aproximativ 800 de grame căzută de pe monopostul compatriotului său Rubens Barrichello, de la Brawn GP.

„După ce a fost operat sâmbătă după-amiază, starea lui Felipe Massa a rămas stabilă şi nu au apărut complicaţii în ­cursul nopţii“, se arată ­într-un comunicat oficial al scuderiei Ferrari. Conform unor surse din spital, Massa se află în comă artificială pentru 48 de ore, o procedură obişnuită după astfel de intervenţii chirurgicale.

Operaţia a fost efectuată la Spitalul Militar din Budapesta, iar un oficial al Ministerului Apărării a spus că viaţa pilotului - care a suferit o fractură a craniului - a fost în pericol înainte de intervenţia chirurgicală, iar acum totul decurge conform aşteptărilor.

Bourdais, favorit să-i ia locul lui Massa

Locul lui Massa la Ferrari până la finalul sezonului ar putea fi luat de Sebastien Bourdais, fostul pilot al echipei Toro Rosso, deşi Ferrari îi are ca piloţi de rezervă pe Marc Gene sau Luca Badoer.

image

Aşa arată arcul care l-a lovit în cască pe pilotul brazilian

Însă, cum testele sunt interzise în timpul sezonului, cei doi practic nu au mai pilotat un bolid de Formula 1 de prin martie. Lipsa orelor de pilotaj pentru rezerve este una dintre marile probleme cu care se confruntă echipele în acest sezon.

O posibilă soluţie ar fi Sebastien Bourdais, tânărul pilot la care cei de la Toro Rosso au renunţat recent pentru a-l înlocui cu Jaime Alguersuari. Ar putea conta foarte mult şi faptul că are acelaşi manager ca şi Felipe Massa, este vorba despre Nicolas Todt. Acesta este fiul fostului director de la Ferrari, Jean Todt.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite