FORMULA 1: Ferrari critică atitudinea echipei Williams faţă de Schumi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FORMULA 1: Ferrari critică atitudinea echipei Williams faţă de Schumi
FORMULA 1: Ferrari critică atitudinea echipei Williams faţă de Schumi

Refuzul echipei Williams de a accepta ca Michael Schumacher să efectuete teste private cu monopostul F60 i-a deranjat foarte tare pe cei de la Ferrari. Într-un comunicat al Scuderiei team-ul britanic este denumit “cel care n-a mai câştigat nimic în ultimii ani”.

Accidentarea lui Felipe Massa, în calificările pentru Marele Premiu al Ungariei, a obligat echipa Ferrari să-l reactiveze pe Michael Schumacher. Germanul a acceptat să participe la cursa de Formula 1 de la Valencia, pe 23 august. Cum el nu a mai efectuat teste pentru Ferrari, s-a solicitat o derogare din partea FIA şi a echipelor participante la CM. Williams, iar apoi Toro Rosso, au anunţat imediat că nu sunt de acord ca Schumi să testeze bolidul.

Opoziţia întâmpinată a stârnit reacţia imediată a lui Ferrari, care a publicat un comunicat pe site-ul său. “Cine se opune testelor cu F60? O echipă care n-a mai câştigat nimic de ani şi nu a ratat ocazia de a demonstra o dată în plus lipsa sa de fair-play. Noi ne-am dat acordul pentru ca Alguersuari să efectueze încercări, însă se pare că a fost altcineva care a decis să aplice regulamentul la literă”. Williams a câştigat ultimul titlu mondial în 1997, atât la constructori, cât şi la piloţi, prin Jacques Villeneuve.

Cum regulamentul FIA nu permite desfăşurarea de teste în afara perioadelor stabilite sau înainte de curse, Schumi a pilotat vineri varianta 2007 a monopostului Ferrari. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite