FORMULA 1: Massa, primul interviu după accident: “Revin în curând” (video)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FORMULA 1: Massa, primul interviu după accident: “Revin în curând” (video)
FORMULA 1: Massa, primul interviu după accident: “Revin în curând” (video)

Felipe Massa este nerăbdător să revină în Formula 1 la doua nouă zile după ce a văzut moartea în faţă pe circuitul de la Hungaroring. El a acordat primul său interviu după teribilul accident din calificările Marelui Premiu al Ungariei. Iată interviul redat integral, aşa cum a fost pus la dispoziţia presei de către Scuderia Ferrari pe site-ul oficial:

Ferrari: Cum te simţi? Ce îţi aduci aminte de la accident?
Felipe Massa: Este un sentiment ciudat. Ştiu exact cum a fost, cu acel arc care a venit de la monopostul lui Rubens Barrichello şi m-a lovit în cască. Ştiu că ceva mi s-a întâmplat, dar nu am simţit nimic atunci când mi s-a întâmplat. Mi-au spus că mi-am pierdut cunoştinţa atunci când acel arc m-a lovit în cască şi apoi m-am trezit două zile mai târziu la spital.
Nu-mi aduc aminte nimic şi de aceea doctorii au trebuit să-mi explice. Atunci când Rob (Smedley, inginerul lui Massa) m-a întrebat dacă îmi aduc aminte de Barrichello i-am spus că tot ce ştiu este că eram în spatele lui, că făceam un tur rapid, şi dintr-o dată... nimic. E greu de explicat. Dar acum mă simt mult mai bine şi vreau să-mi revin cât de repede pot pentru a urca din nou la volanul monopostului Ferrari.

F: Vrei să-i mulţumeşti cuiva?
F.M.: În primul rând lui Dumnezeu. Apoi doctorilor de la circuit şi celor de la spitalul AEK din Budapesta, care au făcut atât de multe pentru mine, lui Dino Altman care a venit cu familia mea din Brazilia şi a fost atât de aproape de mine în ultimele zile. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au rugat pentru mine şi care mi-au scris direct sau prin intermediul echipei, sperând că totul va decurge bine.

F: Cât de mult a contat faptul că familia ta a fost alături de tine în ultimele zile?
F.M.: „Familia este foarte importantă pentru mine. Au fost alături de-a lungul carierei, a victoriilor sau a înfrângerilor şi a momentelor cele mai dificile. Iniţial nu a fost decât Eduardo la Budapesta dar apoi după accident au venit şi Raffaela (soţia lui Massa, care aşteaptă un copil), părinţii mei şi sora mea. Ştiu că au suferit mult şi vreau să le mulţumesc. Şi mai am o familie căreia vreau să-i mulţumesc, celor de la Ferrari, pentru că ne-au ajutat şi pentru că mă fac să mă simt minunat ca parte a acestui grup.

F: Care a fost prima ta dorinţă după ce ai ajuns în Brazilia?
F.M.: Am ajuns acasă, am verificat dacă totul este aşa cum l-am lăsat. S-au întâmplat multe lucruri de-a lungul ultimelor zile şi aş vrea să-mi reiau viaţa obişnuită. Vreau să revin la condiţia fizică cea mai bună şi să pot face din nou lucrurile obişnuite de zi cu zi.

F: Pentru o vreme monopostul tău va fi pilotat de Michael Schumacher. Ai vreun sfat pentru el?
F.M.: Michael nu are nevoie de sfatul meu! El era cel care îmi oferea tot felul de sfaturi de-a lungul carierei mele, atunci când rulam împreună. Ştie cum să câştige, ştie să piloteze şi este extraordinar. Cred că a fost cea mai bună alegere să înmânăm maşina unei asemenea persoane fantastice şi sunt sigur că toată lumea va fi fericită să-l revadă pe pistă din nou. Totuşi eu sper în continuare să revin cât mai repede pe pistă

Vezi varianta video (în engleză) a interviului:

Vezi varianta video (în italiană) a interviului:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite