FORMULA 1: Piquet jr nu va mai concura pentru Renault

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FORMULA 1: Piquet jr nu va mai concura pentru Renault
FORMULA 1: Piquet jr nu va mai concura pentru Renault

Fără să surprindă pe nimeni, Nelson Piquet jr. a anunţat astăzi că nu va mai pilota pentru Renault. El părăseşte echipa franceză de Formula 1 după un an şi jumătate.

Pilotul Brazilian a informat că a primit o scrisoare din partea lui Renault F1 în care era anunţat de intenţia echipei de a pune capăt colaborării la finalul sezonului. “Ţin să mulţumesc micului grup care m-a susţinut în timpul perioadei petrecute aici chiar dacă sunt dezamăgit de cele întâmplate. Am decis să pun capăt unei perioade negre din cariera mea. Am acum posibilitatea să progresez, să-mi recâştig reputaţia de pilot rapid, capabil să câştige curse. Sunt un jucător de echipă şi este o duzină de oameni cu care am lucrat şi care s-au convins de caracterul şi talentul meu”, a precizat Piquet jr în comunicatul său. 

De la debutul sezonului 2009, brazilianul nu a reuşit să obţină niciun punct pentru Renault, spre deosebire de colegul său, Fernando Alonso, care a adunat 13. Piquet jr consideră că situaţia aceasta a fost cauzată de modul diferit în care a fost tratat. “Briatore mi-a promis că voi primi atenţia cuvenită în acest an. Am semnat un contract bazat pe performanţele mele, care mă obliga să obţin 40% din punctele lui Alonso la jumătatea sezonului. Promisiunea nu a fost respectată. Eu am făcut 2.002 km de teste cu noua maşină, Fernando 3.839 km. Am pilotat o maşină grea, cu pneuri dure, la începutul zilei de încercări, când timpii sunt modeşti. Fernando a avut o maşină uşoară. Eu nu am avut ocazia să mă pregătesc la sistemul de calificări. Ori în F1 diferenţa între prima şi a 15-a poziţie este deseori de mai puţin de o secundă. Două sau trei zecimi de secundă îţi poate aduce un câştig de opt locuri”.

Nu se ştie încă numele pilotului care îl va înlocui pe Piquet jr, însă ţinând cont de timpul scurt până la Marele Premiu al Europei, de la Valencia, se pare că acesta va fi Romain Grosjean, cel care efectua teste la Renault.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite