FORMULA 1: Felipe Massa: „Piquet mi-a furat titlul mondial în 2008!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul brazilian Felipe Massa, de la Ferrari, l-a acuzat pe conaţionalul său Nelson Piquet jr. că l-a deposedat de titlul mondial în Formula 1, prin accidentul comis intenţionat în 2008, la Marele Premiu din Singapore.

Massa, care a pierdut titlul la un singur punct în favoarea britanicului Lewis Hamilton, era lider în momentul accidentului lui Piquet din celebra cursă de la Singapore. În urma accidentului care a adus safety-car-ul pe pistă şi a unui pit-stop mai slab al celor de la Ferrari, pilotul brazilian al scuderiei nu s-a mai clasat în puncte la acel Mare Premiu

 „Acela a fost un furt, iar eu am rămas fără titlu. Nu este normal ca rezultatul cursei să rămână acelaşi”, a declarat Massa pentru televiziunea Globo. „Atunci când se întâmplă aranjamente în fotbal măsurile sunt altele. În Italia, Juventus a fost retrogradată în urma unui asemenea scandal. FIA l-a trimis acasă doar pe Briatore. Nu mi se pare corect”, a mai spus brazilianul.

„Cred că Nelson va avea şanse mici să revină în Formula 1. E adevărat că atitudinea unei echipe care obligă pilotul să facă un accident pentru a-i prelungi contractul nu este normală, dar şi el trebuia să spună imediat la ce a fost supus, nu să aştepte să fie concediat”, a opinat Felipe Massa, în primele sale declaraţii legate de acest incident.

Felipe Massa s-a întâlnit joi cu Nelson Piquet pe un circuit de karting din Sao Paolo, acolo unde pilotul Ferrari a făcut primele sale antrenamente de la teribilul accident din Marele Premiu al Ungariei. Oficialii Ferrari nu au exclus o posibilă revenire a lui Massa chiar în acest sezon, iar brazilianul are asigurat locul la Ferrari pentru 2010, sezon în care îl va avea alături pe Fernando Alonso.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite