FORMULA 1: Montezemolo vrea câte trei monoposturi de echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FORMULA 1: Montezemolo vrea câte trei monoposturi de echipă
FORMULA 1: Montezemolo vrea câte trei monoposturi de echipă

Se preconizează o schimbare interesantă în Formula 1. Preşedinte al Asociaţiei Echipelor (FOTA) şi, totodată, a lui Ferrari, Luca di Montezemolo a mărturisit recent că îşi doreşte ca echipele să poată folosi câte trei monoposturi din sezonul viitor.

Italianul şi-a justificat propunerea prin faptul că tot mai multe echipe se confruntă cu probleme financiare, ultima care şi-a anunţat retragerea fiind BMW. "Voi lupta pentru ca echipele să aibă trei piloţi din sezonul viitor. Aş prefera trei McLaren, trei Renault sau orice altceva. BMW va pleca. Nu mai e mult de spus, dar sunt multe de făcut", a mai spus Luca di Montezemolo.

Şeful Ferrari şi-a exprimat părerea de rău că Michael Schumacher nu poate participa la Marele Premiu al Europei în locul lăsat liber de accidentul suferit de Felipe Massa. "Luni seară am aflat vestea de la Schumacher. Ultimul control din Germania părea o formalitate. El a suferit o microfractură a unei vertebre şi nu s-a refăcut complet. M-a întristat acest lucru, deoarece am văzut că era entuziasmat. Riscurile erau însă prea mari. Punctul slab al unui fotbalist este genunchiul, în timp ce al unui pilot este gâtul, care este supus unor presiuni foarte mari", a afirmat preşedintele Ferrari. Totodată, Montezemolo şi-a exprimat speranţa că Schumi va fi al treilea pilot al Scuderiei în 2010. Fireşte în cazul în care FIA acceptă propunerea.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite