FORMULA 1: Jean Todt spune că nu a promovat turismul în Malaysia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director general ale echipei Ferrari, Jean Todt, a dezminţit că ar fi primit aproximativ 300.000 de dolari pentru a promova turismul în Malaysia, informaţie ce a iscat mai multe controverse în această ţară, a anunţat, vineri, avocatul său, informează AFP.

"Jean Todt dezminte formal aceste afirmaţii calomnioase şi false, care sunt pură invenţie. El ţine să precizez că misiunea de ambasador al turismului, pe care a acceptat-o la solicitarea guvernului Malaysiei, este strict benevolă. Jean Todt nu a primit şi nu va primi nicio remuneraţie pentru această muncă", a declarat avocatul Jean-Pierre Martel.

Cotidianul New Straits Times a notat, joi, că Jean Todt, logodit cu actriţa Michelle Yeoh, care este născută în Malaysia, a primit aproximativ 283.000 de dolari pentru a deveni timp de doi ani ambasadorului turismului din această ţară.

"Este ironic faptul că guvernul acordă o asemenea sumă de bani unei singure persoane. Este ridicol şi nu are niciun sens", a precizat Azmin Ali, deputat al opoziţiei care a reclamat această afacere, miercuri, în Parlament. Deputatul a cerut de asemenea lămuriri în ceea ce priveşte alocare unei sume de 110.000 de dolari pentru a achita o vacanţă a lui Jean Todt în Malaysia, plus încă 17.000 de dolari pentru biletele de avion ale fostului conducător al scuderiei italiene.

Jean Todt a părăsit, în luna martie, toate funcţiile pe care le deţinea în Consiliul de Administraţie al echipei de Formula 1, Ferrari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite