FORMULA 1: Renault face apel, după excluderea din MP al Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FORMULA 1: Renault face apel, după excluderea din MP al Europei
FORMULA 1: Renault face apel, după excluderea din MP al Europei

Echipa franceză de Formula 1 Renault, suspendată pentru viitoarea etapă a Campionatului mondial, Marele Premiu al Europei de la Valencia, de către Federaţia internaţională de automobilism (FIA), din cauza nerespectării regulilor de securitate duminică, în timpul Marelui Premiu al Ungariei, a anunţat că va face apel.

“Renault F1, prin acest document, face în mod formal înregistrarea intenţiei sale de a face apel împotriva deciziei comisarilor FIA”, a comunicat echipa, printr-un e-mail trimis la Federaţia Internaţională.

Cei de la Renault au fost suspendaţi după incidentul care a dus la abandonul lui Fernando Alonso, care a pierdut în timpul cursei roata din dreapta faţă a monopostului său. Pilotul spaniol tocmai ieşise de la boxe, din postura de lider al cursei, însă în urma schimbului de pneuri s-a dovedit că mecanicii nu au montat bine unul dintre dispozitivele care fixează roata. Comisarii cursei au considerat acest lucru o încălcare a normelor de siguranţă şi au decis suspendarea pentru o etapă a echipei Renault.

De asemenea comisarii au sancţionat şi lipsa de reacţie a oamenilor de la boxele echipei Renault, care au fost informaţi prin radio, de către pilot, că ceva nu este în regulă cu roata, la momentul respectiv Alonso crezând că a făcut o pană.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite