FORMULA 1: Mercedes vrea să fie acţionarul majoritar al echipei Brawn GP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FORMULA 1: Mercedes vrea să fie acţionarul majoritar al echipei Brawn GP
FORMULA 1: Mercedes vrea să fie acţionarul majoritar al echipei Brawn GP

Constructorul german Mercedes, care deţine 40 de procente din McLaren, intenţionează să achiziţioneze majoritatea acţiunilor echipei pentru care evoluează Jenson Button, Brawn GP, potrivit ediţiei online de luni a The Telegraph.

Reprezentanţii Mercedes-Benz Motorsport au negat că vor să devină proprietarii echipei de Formula 1 Brawn, dar nu şi că vor să fie acţionari, fiind deja furnizorii motoarelor. "Noi nu comentăm zvonurile şi avem un contract de lungă durată cu McLaren", a spus purtătorul de cuvânt.

Echipele din Formula 1 au fost afectate de recesiune, Honda s-a retras din sport, iar BMW a anunţat că intenţionează să facă acelaşi lucru la finalul actualului sezon, în timp ce Mercedes ar putea fi implicat la patru echipe din 2010. Constructorul, care colaborează cu McLaren şi Brawn, va asigura în continuare motorizarea Force India şi urmează să negocieze un contract şi cu Red Bull.

Regulamentul Federaţiei Internaţionale de Automobilism prevede că un constructor poate furniza motoare la cel mult două echipe, dar forul îi poate acorda lui Mercedes o permisiune specială, având în vedere criza financiară.

Brawn a fost înfiinţată în acest an, Ross Brawn a cumpărând echipa de Formula 1 Honda Racing, după ce constructorul japonez s-a retras din competiţie la finalul anului trecut.

Echipa Brawn GP este liderul clasamentului, urmată de Red Bull şi Ferrari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite