FORMULA 1: Giancarlo Fisichella, confirmat ca pilot al echipei Ferrari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FORMULA 1: Giancarlo Fisichella, confirmat ca pilot al echipei Ferrari
FORMULA 1: Giancarlo Fisichella, confirmat ca pilot al echipei Ferrari

Pilotul italian Giancarlo Fisichella va pilota, începând cu Marele Premiu al Italiei de la Monza, pentru echipa Ferrari, înlocuindu-l pe Luca Badoer.

Fisichella a fost eliberat de contract de către Force India, echipa pentru care câştigase în weekend-ul trecut primele puncte din istorie, după ce a ocupat locul doi în Marele Premiu al Belgiei de la Spa Francorchamps.

Fostul pilot de la Force India îl înlocuieşte pe conaţionalul său Luca Badoer. Acesta nu a dat satisfacţie în monopostul rămas liber în urma accidentului pe care Felipe Massa l-a suferit în calificările de la Hungaroring şi după ce Michael Schumacher, anunţat ca posibil înlocuitor pentru Massa, nu a putut reveni pe pistă din cauza unei accidentări.

Scuderia italiană a demarat negocierile cu Force India ieri, imediat după ultimele verificări medicale realizate de Felipe Massa, când a fost evident că pilotul brazilian nu va putea reveni pe pistă în acest sezon.

„Pentru orice pilot italian un loc într-un monopost Ferrari este un vis de o viaţă şi Giancarlo nu face excepţie. Nimeni nu ar trebui să stea în calea unui asemenea vis şi ar fi fost incorect să punem în pericol viitorul lui Fisichella alături de Ferrari, mai ales după câte a făcut pentru echipa noastră”, a declarat miliardul indian Vijay Mallya, patronul echipei Force India.

„Giancarlo a arătat, de-a lungul carierei sale, că este un pilot rapid şi competitiv şi putem aştepta de la el să-şi aducă o contribuţie importantă pentru acest final de sezon”, a explicat Stefano Domenicalli, directorul Ferrari, aducerea lui Fisichella.

Chiar dacă există zvonuri potrivit cărora Force India ar fi avut datorii către Ferrari, care până anul trecut a fost furnizorul de motoare pentru echipa indiană, Mallya a negat orice aspect comercial al trecerii lui Fisichella la scuderia italiană.

„Nu am avut nicio înţelegere financiară cu Ferrari pentru Fisichella. Totul a fost făcut în bună credinţă şi pentru binele lui Giancarlo şi al sportului cu motor în general. Un pilot italian, într-un Ferrari, la Monza, este un lucru pozitiv pentru Formula 1, care poate aduce câştiguri importante la capitolul imagine în acest vremuri de criză”, a mai spus miliardarul indian.

Deocamdată Force India nu a decis cine îi va lua locul lui Fisichella, cel mai probabil noul coechipier al lui Adrian Sutil urmând a fi rezerva Vitantonio Liuzzi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite