FORMULA 1: Ferrari a anunţat oficial venirea lui Alonso

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FORMULA 1: Ferrari a anunţat oficial venirea lui Alonso
FORMULA 1: Ferrari a anunţat oficial venirea lui Alonso

Aşa cum a anticipat presa din Spania, Ferrari a anunţat astăzi, oficial, că Fernando Alonso va concura pentru Scuderia din 2010. Angajamentul a fost încheiat pentru trei ani. Alonso va fi coleg cu Felipe Massa, situaţia în care Kimi Raikkonen va pleca, foarte probabil la McLaren.

Dublu campion mondial la Formula 1 (2005 şi 2006), Alonso va putea să-şi prelungească şederea la Ferrari cu doi ani. Spaniolul a cunoscut consacrarea la Renault. În 2007, el a plecat la McLaren, ratând titlul în urma unei dispute cu Lewis Hamilton. Un an mai târziu, a revenit la Renault, fără a mai reuşi performanţele dinainte.
Trecerea lui Alonso la Ferrari era anunţată de ceva vreme. Mai întâi, banca iberică Santander, care a intrat în F1 la McLaren-Mercedes, în 2007, o dată cu venirea lui Alonso acolo, a anunţat că va sponsoriza pe Ferrari. Parteneriatul a fos semnat pentru cinci ani, Scuderia urmând a primi 40 de milioane de euro anual, o parte din această sumă urmând a asigura salariul pilotului spaniol.
"Mi-a plăcut mereu Alonso. Este un pilot excelent. L-am urmărit încă de pe vremea când era la Minardi. A cucerit titlul mondial de două ori. Am ştiut că, mai devreme sau mai târziu, el va ajunge la Ferrari", a declarat Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite