FORMULA 1: Felipe Massa ar putea ieşi din spital peste 10 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FORMULA 1: Felipe Massa ar putea ieşi din spital peste 10 zile
FORMULA 1: Felipe Massa ar putea ieşi din spital peste 10 zile

Ultimele informaţii furnizate în această dimineaţă de medicii spitalului din Budapesta, unde este internat Felipe Massa, arată că pilotul de la Ferrari ar putea fi complet recuperat, după teribilul accident suferit în calificările pentru Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei. Mai mult el ar putea părăsi spitalul în aproximativ 10 zile.

"Dacă recuperarea decurge în ritmul actual, şi nu vor apărea alte complicaţii, Massa va putea părăsi spitalul pe propriile lui picioare. Însă nu cred că acest lucru se va întâmpla mai devreme de 10 zile", a declarat în această dimineaţă Peter Bazso, directorul spitalului AEK din Budapesta. "Pilotul petrece din ce în ce mai mult timp stând de vorbă cu familia şi prietenii", a mai spus Bazso.

Aseară, într-o conferinţă de presă, colonel dr. Lajos Zsiros, şeful chirurgilor din cadrul Forţelor Armate Ungare, anunţa că Felipe Massa fusese trezit din coma artificială şi dacă totul urma să decurgă bine el nu ar mai fi fost pus sub sedative.

“În ultimele 24 de ore au fost înregistrate schimbări majore la starea lui Felipe Massa. Ultimele teste au demonstrat o îmbunătăţire a condiţiei sale, am oprit adminstrarea de sedative, iar apoi Felipe a putut comunica cu noi, deocamdată doar prin intermediul gesturilor”, declara aseară Zsiros.

Doctorul a negat şi informaţiile potrivit cărora lui Massa i-a fost grav afectat şi ochiul stâng ceea ce ar fi pus în pericol cariera sa în pilotaj. “Deocamdată nu se pot oferi informaţii precise referitoare la acest subiect atât timp cât nu îi putem examina ochiul, din cauza faptului că este încă tumefiat şi nu îl poate deschide”, a explicat Peter Bazso, directorul spitalului AEK din Budapesta, acolo unde este internat pilotul brazilian.

Acesta a mai precizat că o recuperare completă este în continuare posibilă pentru pilotul brazilian. “Un răspuns precis se va putea da cam într-o săptămână, sau în zece zile”, a mai spus Bazso.

Felipe Massa va rămâne în continuare la terapie intensivă iar deocamdată nu se pune problema unui tranfer la altă unitate medicală. Familia lui Felipe Massa s-a declarat încântată de atenţia şi de îngrijirea care i se acordă pilotului la spitalul din Budapesta.


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite