FORMULA 1: Final de sezon pentru Felipe Massa, după accidentul de ieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FORMULA 1: Final de sezon pentru Felipe Massa, după accidentul de ieri
FORMULA 1: Final de sezon pentru Felipe Massa, după accidentul de ieri

Sezonul pilotului brazilian de Formula 1, Felipe Massa, ar putea fi compromis, după teribilul accident suferit în timpul calificărilor pentru Marele Premiu al Ungariei.

Pilotul brazilian a fost lovit la o viteză de 260 de km pe oră de un arc provenit de la amortizorul maşinii conaţionalului său Rubens Barrichello. Massa nu a mai putut controla monopostul după ce arcul i-a perforat casca. Brazilianul a suferit o tăietură puternică deasupra ochiului stâng, care i-a afectat şi osul frontal iar testele efectuate de medici au dezvăluit şi unele leziuni craniene.

Massa a fost operat aseară, iar starea sa este stabilă, însă, potrivit unor informaţii neoficiale, va avea nevoie de o pauză de aproximativ 3 luni pentru a fi din nou apt de a pilota un bolid de Formula 1. Cum sezonul se încheie la 1 noiembrie, odată cu Marele Premiu al Dubaiului, este puţin probabil că Massa va mai reveni în cockpit în acest sezon.

Un comunicat oficial al echipei Ferrari, emis în această dimineaţă în jurul orei 11.00 precizează că în timpul nopţii nu au apărut alte complicaţii, iar starea lui Felipe Massa este în continuare stabilă. "Massa va fi supus unei noi serii de teste în cursul zilei de astăzi, care vor oferi informaţii mult mai precise", se preczează în comunicatul Ferrari

Ferrari ar putea miza fie pe unul dintre piloţii de rezervă, spaniolul Marc Gene sau italianul Luca Badoer, fie pe un alt pilot. Unul dintre numele vehiculate în paddock-ul de la Hungaroring este şi cel al lui Sebastien Bourdais, recent înlocuit de cei de la Toro Rosso cu Jaime Alguersuari.

Citiţi mai multe amănunte despre cine ar putea să-i ia locul lui Felipe Massa la Ferrari mâine în Adevărul Sporturi.

Mai citiţi şi: Massa, accident teribil în calificări la Hungaroring

Brazilianul Rubens Barrichello, de la monopostul căruia a sărit acea componentă care l-a lovit pe Felipe Massa, l-a vizitat aseară la spital pe compatriotul său şi la plecare a declarat că trebuie revăzute şi mai mult măsurile pentru securitatea piloţilor. "S-au făcut paşi mari în ultimii ani, şi sportul cu motor a devenit din ce în ce mai sigur, dar există iată asemenea evenimente care ne pun pe gânduri şi poate că ar trebui şi mai mult analizate posibilele situaţii periculoase", a spus Barrichello.

Pe de altă parte mai mulţi piloţi au considerat că acest accident nu putea fi preîntâmpinat şi că ţine foarte mult de soarta pe ca o are fiecare.

Echipa Brawn GP a anunţat că va efectua cercetări pentru a vedea care a fost motivul pentru care acea componentă s-a desprins, rămânând pe pistă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite