FORMULA 1: Fără modificări majore în regulamentul sportiv şi tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FORMULA 1: Fără modificări majore în regulamentul sportiv şi tehnic
FORMULA 1: Fără modificări majore în regulamentul sportiv şi tehnic

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a publicat Regulamentul Sportiv şi Tehnic pentru ediţia 2010 a Campionatului Mondial de Formula 1. Nu apare nicio referire la diminuarea bugetelor echipelor participante.

De asemenea, propunerea făcută de Bernie Ecclestone privind acordarea de medali pentru câştigătorii curselor nu a fost reţinută. Aşadar, sistemul de punctaj va rămâne acelaşi ca în anii trecuţi. FIA a confirmat că faza finală a calificărilor va avea loc cu „rezervorul gol”, această măsură fiind firească în condiţiile în care de anul viitor nu va mai fi permisă realimentarea în timpul cursei (rezervorul va fi plin în momentul startului).
O altă măsură vizează husele prin care se meţin calde pneurile, aceste fiind totuşi autorizate – se vorbea despre interzicerea lor. Fiecare pilot va avea dreptul să folosească câte opt motoare în timpul unui sezon, la fel ca anul acesta. De asemenea, sistemul KERS, de recuperare a eneriei, va fi menţinut şi în 2010, fără ca utilizarea sa să fie obligatorie. Greutatea monoposturilor va creşte, totuşi, de la 605 la 620 kg.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite