FORMULA 1: Renault va participa la Marele Premiu al Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FORMULA 1: Renault va participa la Marele Premiu al Europei
FORMULA 1: Renault va participa la Marele Premiu al Europei

Federaţia Internaţioanală de Automobilism (FIA) a acceptat apelul echipei Renault, şi a transformat suspendarea pentru Marele Premiu al Europei într-o amendă de 50.000 de dolari. Echipa franceză va participa în cursa de la Valencia dar trebuie să-şi nominalizeze al doilea pilot, după ce a renunţat în minivacanţa de vară la Nelsinho Piquet

Renault a fost suspendată pentru o etapă, la 26 iulie, pentru că nu a respectat regulile de securitate în timpul Marelui Premiu al Ungariei. FIA şi-a motivat decizia prin faptul că pilotul echipei franceze Fernando Alonso a plecat de la boxe fără ca una dintre roţi să fie bine asigurată, fapt ce ar fi putut duce la un accident foarte grav în timpul cursei.

De asemenea, forul internaţional le-a reproşat celor de la Renault că nu l-au informat pe Alonso despre problemele pe care le avea la acea roată nici măcar după ce acesta a revenit pe circuit, atunci când putea fi informat cu ajutorul comunicării prin radio. Spaniolul Fernando Alonso a abandonat la Marele Premiu al Ungariei, în cel de-al 16-lea tur, după ce roata din dreapta faţă s-a desprins şi a zburat pe circuit.

Altfel, Renault nu a anunţat încă cine îi va sta alături lui Alonso după ce Nelsinho Piquet a fost îndepărtat de la echipă în urma unui conflict cu managerul Flavio Briatore. Cel mai probabil înlocuitorul lui Piquet jr. va fi pilotul de rezervă Roman Grosjean.

Marele Premiu al Europei va avea loc duminică, pe circuitul din Valencia şi va fi transmis în direct pe TVR 1 de la ora 14.55. Postul naţional de televiziune va transmite şi calificările, sâmbătă de la aceeaşi oră.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite