FORMULA 1: Constructorii trebuie să fie beneficiarii F1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele-director general al firmei Renault, Carlos Ghosn, a apreciat că aceia care "fac spectacolul" în Formula 1, constructorii de automobile, trebuie să fie "principalii beneficiari" ai competiţiei, afirmaţia fiind făcută în cursul unei audieri la Adunarea Naţională.

"Noi suntem cei care facem spectacol, care îmbunătăţim tehnologia, care îmbunătăţim motoarele, care motivăm piloţii, iar dacă noi facem show-ul, trebuie ca veniturile Formulei 1 să ne revină", a subliniat Ghosn în faţa Comisiei pentru afaceri economice a Adunării (Parlamentul).

Potrivit lui, viitorul Formulei 1 trece prin "rescrierea regulilor" pentru ca aceia care fac spectacolul să fie şi principalii beneficiari. "Astăzi, noi plătim pentru a fi în Formula 1, nu este normal, şi mai plătim şi o sumă mare", a observat el. "Trebuie să reechilibrăm, în aşa fel încât să avem mai mulţi constructori care participă".

PDG-ul Renault a fost categoric: "Intermediarii au câştigat destui bani din această afacere, vrem să reluăm controlul Formulei 1", contestând totodată existenţa a 2 moduri de abordare în ce priveşte reglementările curselor. "Vrem o regulă pentru toată lumea, nu este se pune problema de a avea reguli diferite în funcţie de constructori", a clamat el.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite